vasárnap, július 2

Hetvenkettő - Szomorúság.

Igen, az van. Kiestek a derék oroszlánok. 10 emberrel is hősiesen küzdöttek, és több helyzetük volt, mint a portugáloknak, de sajnos nyerni nem tudtak... Amikor Beckham elsírta magát, miután lecserélték, mert lesérült a lába, az mindent elárult e találkozó fontosságáról. Az nagyon őszinte pillanat volt... szép volt Srácok, megérdemlitek a gratulációt. Innentől csupa olyan csapat maradt benn, ami miatt már nem érdekel a VB. Csak egy dologra várok még. Hogy akárki, de valaki elverje a németeket.
Szerencsére a társaság nagyon jó volt. Vörösmarty tér, több száz igazi angol szurkoló, hamisítatlan hangulat. A God Save The Queen-t felállva, tiszta szívből éneklő angolok látványa (természetesen söröskorsó a kézben) miatt már megérte kimenni. Miután lement az angol himnusz, egy portugál a tömegben elkezdte kántálni, hogy 'go Portugal, go Portugal', amit egy igen erőteljes kifújolás követett... ekkor jókat kacagtam a bátor rajongón, aki egy térnyi angol előtt ilyet megtesz... de amúgy teljes béke volt. Mindeki megtapsolt mindent, kifújolt mindent amit kellett. Előttem egy ilyen csendes, konszolidált angol fickó ült, aki a meccs vége fele és az elfogyasztott sörök hatására teljesen bekattant... amikor Figo fölérúgta, akkor hangosan a mellette ülő portugál turisták arcába röhögött... Amikor a 11-esek következtek, és az angolok kihagytak egyet, a szurkoló népek összetörtek egy söröskorsót. Érdekes véleménynyilvánítás, mindenesetre a trendibuzi kinézetű pincérek nem mertek szólni a echte tajtparaszt és részeg angoloknak... hehe, így kell ezt. Egyfajta szomorú ereklyeként elhoztam az egyik korsó törött fülét, emlékbe. Amúgy még az időjárás is mintha az oroszlánokat gyászolta volna. Az egész meccs alatt viszonylag jó idő volt, de amint fogytak az angolok esélyei, úgy kezdett el egyre inkább esni. Amikor már látszott, hogy semmi remény, már szakadt az eső... Mindenesetre rájárt a rúd szegényekre... Owen sérülése, Beckham sérülése, Rooney épphogy feljavul, erre ilyen hülyeség miatt, hogy visszabeszél kiállítják... Crouch behozása okos döntés volt, a langaléta gólem mindent megtett, de sajnos az is kevés volt. Hozzáteszem, nem nagyon látszott az angolokon, hogy 10 emberrel játszottak... A lényeg: szép volt Anglia. God Save The Queen. Én bennetek hiszek.
Egyéb érdekesség nem nagyon volt. Legnagyobb örömömre Fru el tudott jönni, ami enyhítette szomorúságomat (talán van még remény?). 2 kollegám is ott volt, szal a hangulat azért nem volt gyászos. Megnéztük még a Francia - Brazil meccset is, ahol beigazolódott, hogy mennyire túl vannak sztárolva a Dél-Amerikaiak. Mindenki csodát várt, 6-0 a braziloknak... de a valóság keményebb. Úgy játszottak, ahogy tudtak. Szépen, gyorsan. De ez nem volt elég. Kiestek ők is.
Az érdekes események közé tartozik még az a hajlékony (csöves), aki az Angol - Portugál meccs elején, meglátva a fehér - piros angol zászlót, kijelentette, hogy a brazilok játszanak portugáliával... majd amikor mindenki go England-et kántált, megjegyezte, hogy olyan részegek, azt sem tudják kinek szurkolnak.
No mindegy, szomorú nap volt, de egyben szép is. Mostantól angol meccset csak angolokkal vagyok hajlandó nézni. Nem tudom, hogy oldom ezt meg, de majd lesz valahogy. Sokkal másabb, sokkal izgalmasabb. God Save The Queen!

Nincsenek megjegyzések: