szombat, április 8

Huszonkettedik.

Mókás dolog megfigyelni, ahogy az emberek választások előtt megváltoznak. Közeli barátokból értetlen idegenek lesznek, akik mindenáron meg akarnak győzni, hogy nekik van igazuk. Vagy csak simán lenéznek, mert nem osztom a nézeteiket. Vagy semmit nem tesznek, elzárkóznak a témától (ami gyakorlatilag mások semmibevevése. De hülye szó ez. Van egyáltalán ilyen?). Személyes kedvenceim a narancs szín láttán vérszemet kapó öregek... kipróbálom majd pirossal is. De sajnos nem tehetek róla, hogy amikor kedvenc bringás mezemet vettem, két színben volt csak M es méretben: narancs-szürke, ill. rózsaszín-kék. Bocs, de inkább az előbbi. Visszatérve a választási lázban égő emberkékre: Vasárnap habzó szájjal rohannak majd a szavazófülkébe abban a tudatban, hogy ha kis kegyeltjük nyer, nekik sokkal sokkal jobb lesz. Hogy mikor és miért, azt persze senki nem tudja. De jobb lesz, mert A ezt mondta, és jól beugatott B nek. Ha viszont B nyer, akkor jön egy kis utálat, sajnálkozás, hogy "húdemilyenrosszleszmostnekemnégyévig"... pedig igazából semmi nem fog történni. Másik fajta ilyen ember, aki azt hiszi magáról, hogy nagyon ért a politikához, mert elolvasott ezt azt, és hallott ezt azt. És ő most okos, és neki van igaza. De ez sem baj. Ilyen az ember. Még 2 nap az őrületig. Utána remélem mindenki megpróbál visszanormalizálódni.
Nemtudom leírtam-e már, de engem nagyon nem érdekel az egész. A szavazásra fordított 10 percemet szerintem eltöltöm valami hasznosabbal. Mondjuk elmegyek bicózni egy jót. Vasárnapra jó időt mond, 20 fokkal. Amit én szerintem 30-nak fogok érezni. Az okosok meg döntsenek kishazánk sorsáról és elkövetkezendő 4 évéről. Felőlem anarchia is lehet. Vagy alkotmányos monarchia.
Jah, mégvalami: az MSZMP kap egy jó pontot, mivel egy kis sorbanállás után sikerült szereznem MSZMP-s tollat, ill. öngyújtót. Az öngyújtó az méltó lett nevéhez, mivel olyan intenzitású lánggal képes égni, hogy sikerült elolvasztania saját magát. A toll az nokomment, mivel nem fogott. Majd kérek másikat. Vagyis nem, mert nem fognak adni. Megkérdeztem a lelkes ifjú munkásőrö... ööö... aktivistákat, hogy hány MSZMP-s tollat adnak egy FIDESZ-es tollért cserébe. Az ott álldogáló párttitkár (kinézetű, mielőtt bárki besértődne) öregek egyből teremtettek egy kis lincshangulatot, így jobbnak láttam visszamenni dolgozni. És a fentebb említett narancssárga-szürke rókaszimbólumos mezem nem a provokáció miatt volt rajtam. Esett az eső. Fotó készült eme nemes eseményről. Majd linkelem.

7 megjegyzés:

vadalma írta...

Ezekszerint nem mész el szavazni?

mellesleg 2 nap alatt nem lesz vége. 23.-án is lesz választás. :D

Dani írta...

Mittomén, hogy megyek e vagy sem... :D

Dani írta...

Mellesleg Dalma gratuálok, Te vagy a blogom egyetlen olvasója, aki hozzá is szól! Köszi!! :D

vadalma írta...

=D nincs mit... tudod, hogy mindenbe belepofázok..:P :D

Dani írta...

Legalább életben tartod... :D

vadalma írta...

egyébként szerintem menj szavazni. lehet, hogy pont a tiéd dönt. JUJ, derossz. :D:D

Névtelen írta...

Szia Dani, olvaslak ám én is, de most minek kommentáljam minden egyes posztodat? :)

Az utóbbiakat főleg, a politikától rosszul leszek...:S Ezért inkább nem is szólok bele.

(ezt csak zárójelben: az MSZP szerintem is MSZMP...)